Goedgekeurde projecten
Hier vind je een overzicht van de projecten die de afgelopen jaren werden goedgekeurd. Klik zeker een keer door, de projecten kunnen inspirerend zijn. Twijfel bovendien niet om contact op te nemen met de promotoren als je meer info wenst over een bepaald project.
Rosmolen Arbeid Adelt – Van zaad tot olie
Door het bouwen van een rosmolen met kollergang en olieslagbank de identiteit van molenaarsambacht, de binding met landbouw en natuur op educatieve wijze doorgeven.
ATKempen, van kwetsbaarheid naar veerkracht en een duurzaam plan voor buddies in de Kempen
Dit project heeft als doel de buddywerking van ATK, die ondertussen 37 buddytrajecten in de Zuiderkempen telt, ook in de Noorderkempen te verankeren en een duurzaam ATKempen plan te schrijven, in nauwe samenwerking met de partners in dit project.
Binnen bij Boeren | STEM-box
Er worden minimaal 16 BinnenBijBoeren-dagen georganiseerd(doelgroep: 5e leerjaar) op verschillende landbouwbedrijven in samenwerking met de deelnemende gemeentes en scholen en het bestaande aanbod van de gemeentes. Op die manier maken de jongeren kennis met de landbouwsectoren en het productieproces. Beleving en STEM-onderwijs staan hier centraal.
Boeren op de rand
Dit project focust op een goed beheer van de bufferstroken langs de waterlopen in provincie Antwerpen, dit gebeurt in samenwerking met lokale landbouwers.
Welkom in de Merel
76ha landbouwgebied opwaarderen en verder ontsluiten via enerzijds een wandelapp gericht op kinderen en anderzijds een hoogstam fruitboomgaard met belevingszone.
Samenwerken aan de ruilverkaveling Nieuwmoer van Essen-Kalmthout
Dit project brengt stakeholders samen rond tafel en wil knelpunten van tientalle jaren aanpakken en duurzaam oplossen om de kwaliteit van het open ruimte gebied in Nieuwmoer (Essen-Kalmthout) te verbeteren voor alle partijen.
Draaien aan het wieleke, luisteren naar het landschap
Aan de hand van luisterpalen aan de inwoners, de toeristen, recreanten en scholieren het verhaal van de verschillende landschapsevoluties in Wuustwezel overbrengen.
Fietsbieb
De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen tot 12 jaar de kans om dagelijks gebruik te maken van de fiets tegen een lage kostprijs.
Plattelandsthema: Armoede en kwetsbaarheid op het platteland
Alleen overleven?
Steekproefsgewijs op zoek gaan naar oplossingen voor gezinnen in armoede, met de focus op eenoudergezinnen. Er worden concrete acties voorzien richting vervoersarmoede, sociaal isolement, opvang en participatie aan de samenleving en informatie, en dit op een laagdrempelige, proactieve manier.
Platteland Royal
Tijdens een streekevenement het grote publiek de streek laten beleven in al haar facetten en hen warm maken om terug te komen om nog meer over de Kempen te komen ontdekken.
De Landbouwlus: zaaien, zien en zorgen in Zoersel
De 3 deelgemeenten van Zoersel worden verbonden via een fietslus en plaatselijke wandellussen. Op interessante landbouw- of plattelandsplaatsen staan dan informatieborden, die een moderne en attractieve invulling hebben. Passanten maken zo opnieuw kennis met landbouw en natuur.
De Pompoenerie
Mensen met een beperking activeren door opleiding en werkervaring aan te bieden met oog op doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt of arbeidszorg. Het kweek- en verwerkingsproces van de pompoen wordt hiervoor toegepast.