LEADER Kempen Zuid
Landschapsbeelden © Provincie Antwerpen - ARCADIS

LEADER Kempen Zuid

Het gebied

LEADER Kempen Zuid bestaat uit 11 gemeenten in het zuiden van onze provincie. Het LEADER-gebied grenst in het zuiden aan de provincie Vlaams-Brabant. In vergelijking met de rest van de provincie is vooral het versnipperd landbouwgebied kenmerkend. De open ruimte in dit gebied staat erg onder druk. Landschappelijk bevindt dit gebied  zich in de stroomgebieden van de Kleine en de Grote Nete. In het zuiden is er het Zuid-Kempisch Heuvelland.

Volgende gemeenten maken deel uit van het LEADER-gebied: Zandhoven, Grobbendonk, Herenthout, Vorselaar, Lille, Kasterlee, Olen, Geel, Herselt, Laakdal en Meerhout.

Gekozen plattelandsthema's

Elk LEADER-gebied kiest 3 plattelandsthema's om tot en met 2020 projectmatig mee aan de slag te gaan. Voor LEADER Kempen Zuid gaat het over onderstaande thema's:

- Open ruimte vrijwaren en ontwikkelen (NIEUW!!!)
- Streekidentiteit
- Leefbare dorpen (NIEUW!!!)

NB! In het Provinciaal PlattelandsOntwikkelingsPlan (PPOP) vind je de uitgebreide subdoelstellingen per thema terug. Bij indiening van je project kies je een van die doelstellingen. Deze zijn belangrijk voor het richting geven aan je project en komen ook terug bij het invoeren in het Plattelandsloket. Neem dit document dus zeker door!